Grilovaný steak s česnekovým máslem

Hodnocení 3x 2x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 4 g Petržel - nať
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Telecí kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1030 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 787 mg
  • Bílkoviny 162 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 644.5 mg
  • Draslík 2625.4 mg
  • Vláknina 341.3 mg
  • Vitamín A 341.3 mg
  • Vitamín B6 4.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kotlety osolíme, opepříme a potřeme olejem. Petržel omyjeme a nasekáme na jemné kousky. Máslo smícháme s petrželkou a citronovou šťávou.

  • 2

    Maso necháme grilovat po dobu 10 minut na grilu, v polovině času otočíme. Servírujeme s trochou česnekového másla.

Komentáře k receptu