Bílý dort z čokolády a tvarohu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Čokoláda bílá
  • 300 g Máslo pomazánkové
  • 250 g Tvaroh jihočeský tučný
  • 100 g Piškoty dětské kulaté
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Borůvky
  • 30 g Cukr krupice
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 958 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 17.6 mg
  • Vláknina 25486.7 mg
  • Vitamín A 25486.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Piškoty rozdrtíme na jemnou strouhanku a smícháme s máslem. Vypracujeme drobenku, kterou natlačíme na dno dortové formy, vyložené papírem. Necháme v chladu ztuhnout. Čokoládu nalámeme na menší kousky.

  • 2

    Pomazánkové máslo, tvaroh a 260ml smetany smícháme dohromady. Dobře promícháme v krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme zbytek smetany, lžíci krému z tvarohu a vyšleháme dohladka. Postupně vmícháme i zbytek krému.

  • 3

    Krém nalijeme do formy na korpus, povrch uhladíme a necháme ztuhnout v chladničce do druhého dne.

  • 4

    Borůvky dáme do misky, přidáme cukr, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ohřát v mikrovlnné troubě. Dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladit.

  • 5

    Porce dortu servírujeme přelité borůvkovou omáčkou.

Komentáře k receptu