Kořeněné řízky ze srnčí kýty v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na menší řízky, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Maso namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 2

    Těstíčko připravíme smícháním piva, vajec a mouky dohladka.

Komentáře k receptu