Telecí játra na estragonu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 435.5 mg
- Draslík 581.8 mg
- Vláknina 3487.5 mg
- Vitamín A 3487.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ochutíme mouku solí a opepříme ji. Lehce naklepaná játra nakrájená na plátky v ní z obou stran obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
-
2
Rozehřejeme v oleji polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme polovinu jater a z obou stran je 2-3 minuty zprudka dohněda smažíme. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a udržujeme teplá. Totéž opakujeme s druhou polovinou jater.
-
3
Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu, přidáme nasekaný estragon a rozmícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny ode dna. Šťávou zalijeme opečená játra, ozdobíme je lístky estragonu, plátky citronu a servírujeme.