Bulky s houbami a cibulkami
Suroviny
- 55 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná celozrnná
- 400 g Houby čerstvé
- 150 g Sýr Čedar
- 150 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 balení Droždí sušené
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 14 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 218.5 mg
- Vláknina 8722.1 mg
- Vitamín A 8722.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy nasypeme mouku, droždí, sůl, vejce, máslo, jogurt a vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a za stálého míchání restujeme, dokud se všechna šťáva nevypaří.
-
3
Pánev stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout a přidáme najemno nasekanou pažitku a petrželku.
-
4
Těsto propracujeme na pomoučněném válu a rozdělíme na 12 porcí. Z každé porce vyválíme kulatý tvar a do něj vložíme lžíci houbové náplně a plátek sýra. Těsto nad náplní důkladně spojíme.
-
5
Plech vymažeme a vložíme do něj hotové bulky, které potřeme rozpuštěným máslem a necháme je na teplém místě ještě chvilku kynout.
-
6
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a bulky pečeme 30 minut.