Bulky s houbami a cibulkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 400 g Houby čerstvé
  • 150 g Sýr Čedar
  • 150 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 balení Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 218.5 mg
  • Vláknina 8722.1 mg
  • Vitamín A 8722.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy nasypeme mouku, droždí, sůl, vejce, máslo, jogurt a vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a za stálého míchání restujeme, dokud se všechna šťáva nevypaří.

  • 3

    Pánev stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout a přidáme najemno nasekanou pažitku a petrželku.

  • 4

    Těsto propracujeme na pomoučněném válu a rozdělíme na 12 porcí. Z každé porce vyválíme kulatý tvar a do něj vložíme lžíci houbové náplně a plátek sýra. Těsto nad náplní důkladně spojíme.

  • 5

    Plech vymažeme a vložíme do něj hotové bulky, které potřeme rozpuštěným máslem a necháme je na teplém místě ještě chvilku kynout.

  • 6

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a bulky pečeme 30 minut.

Komentáře k receptu