Vinegretta - francouzská zálivka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 50 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 5.4 mg
  • Vláknina 79.3 mg
  • Vitamín A 79.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinegretta":

  • 2

    do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Poté postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

Komentáře k receptu