Opečený chléb bruschetta s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mozzarella
  • 8 krajíc Chléb toastový pšeničný světlý
  • 2 ks Bazalka
  • 8 plátek Prosciutto sušené
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 43.3 mg
  • Vláknina 560 mg
  • Vitamín A 560 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky italského bílého chleba pokapeme olivovým olejem, rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova.

  • 2

    Potom na jednotlivé opečené toasty rozdělíme bůvolí mozzarellu nakrájenou na plátky, sušenou šunku prosciutto a ozdobíme čerstvou bazalkou. Opět pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Komentáře k receptu