Tartuffo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 23 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 191.2 mg
- Vláknina 4750 mg
- Vitamín A 4750 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kulatou koláčovou formu o průměru 20cm vyložíme fólií na potraviny.
-
2
Bílky s cukrem šleháme v misce nad párou asi 5 minut do zhoustnutí.
-
3
V jiné misce nad párou rozehřejeme čokoládu a vmícháme ji do ušlehané směsi. Nakonec opatrně přimícháme ušlehanou smetanu spolu s brandy.
-
4
Těsto vlijeme do formy a necháme 4-5 hodin chladit.
-
5
Před podáváním vyklopíme tartuffo na talíř a odstraníme fólii. Moučník posypeme rozdrobenými sušenkami a poprášíme moučkovým cukrem.