Koňská pečeně a la zvěřina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Celer bulvový
  • 1000 g Koňské maso
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Mrkev kořen
  • 9 g Sůl
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 2 g Tymián sušený
  • 2 g Jalovec
  • 2 g Jalovec
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 dl Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 947 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 684.1 mg
  • Vláknina 5028.3 mg
  • Vitamín A 5028.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vložíme do keramické nádoby, obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou, cibulí, bobkovým listem a nadrceným jalovcem. Zalijeme svařenou vodou se solí a octem a necháme 5 dní uležet.

  • 2

    Uleželé maso vyjmeme, osušíme, nasolíme a poprášíme moukou. Na pánvi rozpálíme sádlo a maso opečeme rovnoměrně ze všech stran. Přemístíme do kastrolu, na pánvi na výpeku osmažíme zeleninu z marinády a přidáme čerstvou kořenovou zeleninu. Orestovanou zeleninu přidáme i s tukem k masu, podlijeme vodou a zakryté dusíme 4 hodiny, maso občas otočíme a pravidelně podléváme, podle potřeby přidáváme vodu. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu povaříme s trochou jalovce a tymiánu, zjemníme smetanou a vrátíme maso nakrájené na plátky.

Komentáře k receptu