Ovocný koláč broskvový

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Kompot broskvový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Mléko kefírové jihočeské
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 283.5 mg
  • Vláknina 1978.7 mg
  • Vitamín A 1978.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme obě mouky, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme vejce, kefír, cukr, vanilkový cukr, vařečkou dobře promícháme, vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, naskládáme broskve, posypeme drobenkou, vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 30 minut.

  • 2

    Drobenka: Na pánvi zahřejeme máslo, mouku, cukr, všechno zahřejeme a posypeme koláč.

Komentáře k receptu