Banánky máčené v čokoládě

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 190 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mandle mleté
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 23.2 mg
  • Draslík 75 mg
  • Vláknina 3163 mg
  • Vitamín A 3163 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme nebo ušleháme změklé máslo dohladka. Postupně přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl a dál šleháme do zhoustnutí. Přisypeme část mouky, dobře ji zapracujeme a nakonec přidáme zbylou mouku a mleté mandle. Na pracovní ploše uhněteme hladké těsto.

  • 2

    Těstem naplníme cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nanášíme banánky dlouhé asi 7cm. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut a po upečení necháme vychladnout na mřížce.

  • 3

    Konce banánků namáčíme v rozpuštěné čokoládě a po ztuhnutí čokolády banánky uložíme do uzavřené nádoby.

Komentáře k receptu