Zapečené broskve s muškátovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 9 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 370.2 mg
- Draslík 497.6 mg
- Vláknina 8555 mg
- Vitamín A 8555 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté broskve krátce spaříme v hrnci s vroucí vodou, vyjmeme do ledové vody a oloupeme.
-
2
Oloupané broskve rozpůlíme, vypeckujeme a každou polovinu rozkrojíme na 3 dílky. Spolu s fíky nakrájenými na čtvrtky rozložíme do zapékací formy a posypeme vanilkovým cukrem, kardamomem, citronovou kůrou a zakapeme citronovou šťávou. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a ovoce pečeme asi 20 minut.
-
3
V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem a vínem do pěny.
-
4
Vinnou pěnou přelijeme pečené ovoce a vložíme asi na 1/2 minuty pod rozpálený gril v troubě.
-
5
Dezert podáváme teplý.