Platýz po japonsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Platýz - filety
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 581 mg
  • Vláknina 440.5 mg
  • Vitamín A 440.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme a osušíme filety, z obou stran do nich nařízneme několik zářezů.

  • 2

    V misce smícháme víno, sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, zázvor a česnek. Filety vložíme do marinády, obrátíme, aby se pokryly marinádou a dáme na 6 hodin do lednice. Občas je obrátíme. Připravené filety opékáme 10 minut na pánvi na oleji a jednou je obrátíme. Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu