Tagliatelle na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 90 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 90 g Sýr Provolone
  • 500 g Tagliatelle
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 903 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 774 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 172.9 mg
  • Draslík 484.4 mg
  • Vláknina 2594.5 mg
  • Vitamín A 2594.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vařící vodě podle návodu.

  • 2

    Zatím rozehřejeme ve velké pánvi máslo, přidáme drcený česnek

  • 3

    a mícháme 1 minutu. Vložíme nakrájené houby a mícháme ještě 2 minuty. Nalijeme smetanu a podusíme 2-3 minuty. Doplníme a zahustíme vejcem.

  • 4

    Těstoviny scedíme, přidáme je k směsi s vejcem, promícháme a dobře prohřejeme. Přidáme špenát, strouhaný sýr, citronovou šťávu, muškátový oříšek a podle chuti pepř a vše dobře zlehka rozmícháme s těstovinami. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu