Milánská terina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 280 g Lilek
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 500 g Žervé
  • 150 g Paprika žlutá
  • 250 g Paprika červená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 283.6 mg
  • Vláknina 4778.8 mg
  • Vitamín A 4778.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké špenátové listy spaříme 30 vteřin ve vroucí osolené vodě. Scedíme, opláchneme ve studené vodě a otřepeme. Formu na terinu vyložíme listy.

  • 2

    Lilek potřeme olejem a grilujeme ho 6–8 minut po každé straně. Upečeme a oloupeme papriky. Poloviny paprik nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Zamícháme žervé, vejce, smetanu, strouhaný parmezán, pesto, pepř a sůl.

  • 4

    Dno formy pokryjeme trochou sýrového krému. Klademe vrstvy červených paprik, poloviny baklažánu, žlutých paprik, pak zbývající baklažán a červenou papriku a mezi každou vrstvu dáme vrstvu sýrovou. Zakončíme sýrem. Přehneme přes něj špenátové listy.

  • 5

    Terinu zabalíme do alobalu, dáme na pekáč a zalijeme do poloviny vroucí vodou. Pečeme 1 1/2 hodiny v troubě na 180 °C, až je nákyp pevný. Vyjmeme jej z vody a necháme vychladnout, pak důkladně vychladíme v chladničce. Nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu