Lasagne s uzenou treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 g Sýr Čedar
  • 125 g Lasagne
  • 350 g Treska uzená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 3 dl Mléko nízkotučné
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1092 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 83.1 mg
  • Draslík 793.7 mg
  • Vláknina 4531.5 mg
  • Vitamín A 4531.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájenou cuketu, rajčata a vývar a povaříme 15 minut. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Do pánve dáme máslo, mouku, mléko a necháme omáčku povařit a zhoustnout za neustálého míchání. Poté pánvičku sundáme z ohně, přidáme polovinu sýra a všechnu petrželku. Mícháme, aby se sýr rozpustil.

  • 3

    Rajčatovou směs přemístíme do velké zapékací mísy a dáme na ni polovinu lasagní. Přes ně rozložíme kusy ryby a přelijeme polovinou sýrové omáčky. Na ně dáme druhou vrstvu lasagní a na ni rozprostřeme zbytek sýrové omáčky. Posypeme zbývajícím sýrem.

  • 4

    Zapékáme v předehřáté troubě 40 minut.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu