Kynuté buchty plněné švestkami

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 300 g Švestky sušené
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 g Máslo jihočeské
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 42.6 mg
  • Draslík 417.5 mg
  • Vláknina 7539 mg
  • Vitamín A 7539 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 104.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí, lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme mouku, 1 ks vejce, vanilkový cukr, cukr krupice, kypřící prášek, máslo, vylijeme kvásek a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo vykynout.

  • 2

    Na moukou vysypaný vál vylijeme vykynuté těsto, rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka, na každé položíme dvě švestky obalené ve skořicí, těsto pořádně spojíme a skládáme na sádlem vymazaný plech. Na plechu necháme ještě 10 minut vykynout, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut. Upečené koláče posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu