Koprová omáčka z hovězího vývaru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso vařené
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 7 dl Hovězí vývar základní
  • 2.5 dl Smetana zakysaná15%
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 658 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 134.3 mg
  • Vláknina 252 mg
  • Vitamín A 252 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý kopr drobně pokrájíme. V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku.

  • 2

    Hovězí vývar přivedeme k varu, přimícháme kopr, který povaříme přibližně 2-3 minuty a pak přilijeme a pomalu vaříme za stálého míchání smetanu s moukou a máslo. Povaříme přibližně 5-7 minut.

  • 3

    Omáčku podle chuti dochutíme solí, cukrem a popřípadě octem.

  • 4

    Do omáčky dáme plátky vařeného hovězího masa, necháme prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu