Bramborovo-sýrové krokety

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 131.5 mg
  • Draslík 548 mg
  • Vláknina 10310.2 mg
  • Vitamín A 10310.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a na pracovní ploše posypeme moukou a krupicí. Osolíme, rozklepneme vejce, přilijeme ocet a mléko. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a špetku majoránky. Vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílků.

  • 2

    Z každého dílku vyválíme širší váleček, který nakrájíme na kousky. Vytvarujeme malé krokety.

  • 3

    Krokety smažíme v pánvi na rozehřátém oleji (nebo na sádle) dozlatova.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám s masem.

Komentáře k receptu