Mrkvová polévka s krupicí a vejci

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bujón slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Krupice dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 127 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 57.1 mg
  • Draslík 19.8 mg
  • Vláknina 3017 mg
  • Vitamín A 3017 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a očistíme mrkev, nastrouháme ji nahrubo.

  • 2

    Rozpustíme v hrnci máslo, mrkev dáme do hrnce a podusíme. Zalijeme litrem vody.

  • 3

    V hrnku rozmícháme krupici s 200ml vody a směs vlijeme do vroucí polévky. Promícháme, rozšleháme vejce a vlijeme do polévky. Provaříme 15 minut.

  • 4

    Před dokončením přidáme do polévky bujon. Chvíli povaříme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu