Grilovaný bůček na česneku

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 915 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 384.6 mg
  • Vláknina 1501 mg
  • Vitamín A 1501 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pivu rozmícháme sůl, přidáme na čtvrtky nakrájené cibule, bobkový list. Česnek utřeme se solí.

  • 2

    Bůček bez kůže vykostíme, nakrájíme na plátky a vložíme do piva a pod fólií necháme alespoň 1 hodinu marinovat.

  • 3

    Marinované plátky vyjmeme z marinády, potřeme utřeným česnekem a spolu s marinovanou cibulí grilujeme. Během grilování potíráme marinádou.

Komentáře k receptu