Pečené čtverečky se sýrem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 400 g Sýr Čedar
  • 400 g Sýr ementálského typu
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 4 ks Chilli paprička zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 79 mg
  • Vláknina 86.8 mg
  • Vitamín A 86.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malý pekáček vyložíme slaninou. Sýry čedar i ementál nastrouháme nahrubo, promícháme je s čerstvými chilli papričkami bez semínek a nakrájenými na nudličky i s drcenou sušenou chilli papričkou a rozprostřeme na slaninu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut, aby se sýr rozpustil a na povrchu mírně zezlátl.

  • 2

    Chvíli potom, co vyjmeme pekáček z trouby, slijeme opatrně co nejvíce vypečeného tuku. Sýr se slaninou necháme v pekáčku přes noc vychladnout, potom ho vyklopíme a nakrájíme na úhledné čtverečky.

Komentáře k receptu