Špenátová omáčka ke chřestu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 279.1 mg
  • Vláknina 2389.9 mg
  • Vitamín A 2389.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy špenátu dobře propláchneme a osmahneme na rozpáleném oleji. Pak přilejeme trochu vody a 5 minut dusíme. Pak dušený špenát vybereme děrovanou naběračkou a necháme vychladnout. Po vychladnutí špenát rozmixujeme v mixéru na kaši a přimícháme 5 lžic majonézy.

  • 2

    V misce, nebo ve šlehači, ušleháme šlehačku dotuha a opatrně ji vmícháme do špenátu s majonézou. Nakonec ochutíme bílým pepřem a solí. Podáváme k vařenému chřestu.

Komentáře k receptu