Stracciatella s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Nudle vaječné
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1240 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 216.3 mg
  • Draslík 140.9 mg
  • Vláknina 1444 mg
  • Vitamín A 1444 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a uvaříme je tzv. na skus.

  • 2

    Do misky rozklepneme vejce, okořeníme je špetkou muškátu, osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Potom vmícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku.

  • 3

    Do zvolna se vařícího vývaru s těstovinami přidáme olej. Snížíme příkon tepla a mícháme tak, aby se vývar roztočil do víru. Postupně vléváme vaječnou směs, kterou bez vaření necháme jen ztuhnout na tenké pramínky. Odstavíme z plotny a po chvíli můžeme polévku podávat.

Komentáře k receptu