Velmi pikantní sýrová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Sýr Krkonošský pivní
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Sýr Romadur 40%
  • 160 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 250 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Feferony
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 206.8 mg
  • Vláknina 2605.2 mg
  • Vitamín A 2605.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 20.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olomoucké tvarůžky nakrájíme na čtvrtky, pivní sýr a romadúr nakrájíme na silné plátky a nivu na kostky o hraně 2 cm. Vše zlehka promícháme s česnekem nakrájeným na plátky, nasekanou petrželkou, kmínem, mletou paprikou a bobkovým listem a černým pivem. Směs postupně vkládáme do uzavíratelné sklenice, prokládáme plátky cibule a feferonkami a zalijeme olejem, aby byly sýry potopené. Sklenici uzavřeme a necháme uležet v chladničce čtyři až šest dní.

Komentáře k receptu