Velmi pikantní sýrová směs
Suroviny
- 200 g Sýr Krkonošský pivní
- 150 g Sýr Niva (Rokfór)
- 100 g Sýr Romadur 40%
- 160 g Tvarůžky olomoucké malé
- 250 ml Olej slunečnicový
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Feferony
- 1 ks Cibule červená
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 64 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 206.8 mg
- Vláknina 2605.2 mg
- Vitamín A 2605.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 20.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olomoucké tvarůžky nakrájíme na čtvrtky, pivní sýr a romadúr nakrájíme na silné plátky a nivu na kostky o hraně 2 cm. Vše zlehka promícháme s česnekem nakrájeným na plátky, nasekanou petrželkou, kmínem, mletou paprikou a bobkovým listem a černým pivem. Směs postupně vkládáme do uzavíratelné sklenice, prokládáme plátky cibule a feferonkami a zalijeme olejem, aby byly sýry potopené. Sklenici uzavřeme a necháme uležet v chladničce čtyři až šest dní.