Zeleninová polévka s jíškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Kapusta růžičková
  • 200 g Květák
  • 60 g Fazole
  • 200 g Hrachové lusky
  • 300 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 9 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 2 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2162 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 909 mg
  • Vláknina 14696.7 mg
  • Vitamín A 14696.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce se zeleninovým vývarem dáme na 5 minut vařit bílé fazole. Přidáme květák, růžičkovou kapustu, hrachové lusky a brambory na kostičky. Povaříme 10 minut a polévku scedíme. Zatímco zelenina bude chladnout, do vývaru vmícháme světlou jíšku, kterou usmažíme z másla a mouky.

  • 2

    Osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni povařit, dokud polévka nezhoustne. Zeleninu pokrájíme na menší kusy a vrátíme do polévky. Do polévkové mísy vložíme nasekanou petrželku a kopr, zalijeme horkou polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu