Brambory s paprikami a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 250 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 1127.8 mg
  • Vláknina 14198.8 mg
  • Vitamín A 14198.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme, podélně rozpůlíme a opékáme na oleji po každé straně asi 5 minut. Vyjmeme, urovnáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme.

  • 2

    Očištěné, najemno nakrájené papriky, prolisovaný česnek, nasekanou petržel a na plátky nakrájenou mozzarellu smícháme se zakysanou smetanou a kapary. Směs rozprostřeme na brambory v míse.

  • 3

    Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.

Komentáře k receptu