Závitky z kýty pečené na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Šunkový salám
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 100 ml Voda pitná
  • 80 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 180.6 mg
  • Vláknina 1943.1 mg
  • Vitamín A 1943.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek rozdrtíme, nivu a salám nakrájíme na hranoly, plátky kýty naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Na plátky položíme do poloviny klínky salámu, sýra a čtvrtku vejce. Plátek zavineme, ovážeme nití a všechny závitky naskládáme do pekáče, který jsme vytřeli olejem. Závitky osolíme, opepříme a překryjeme cibulí a česnekem, zalijeme pivem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Nejprve pod poklicí, závitky otáčíme, přeléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso poloměkké, poklici dáme stranou a závitky dopečeme. Poté je vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve vodě, a chvíli povaříme.

  • 3

    Závitky zbavíme nití a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu