Zeleninová polévka s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 110 g Celer bulvový
  • 110 g Mrkev kořen
  • 80 g Pórek
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 80 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 13.1 mg
  • Draslík 161.7 mg
  • Vláknina 3878.9 mg
  • Vitamín A 3878.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, cibuli na kostičky, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, rohlíky nakrájíme na příčné plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    V hrnci se silným dnem rozpustíme anglickou slaninu, přimícháme cibuli, necháme zpěnit a vsypeme zeleninu i se žampiony, promícháme, osolíme, opepříme. Zalijeme vodou a vaříme, až zelenina změkne. Poté vlijeme pivo a ještě provaříme.

  • 3

    Mezitím připravíme krutony z plátků rohlíků. Každý plátek natřeme máslem, posypeme sýrem a rychle zapečeme v troubě.

  • 4

    Polévku podáváme s petrželovou natí a zapečenými plátky rohlíků.

Komentáře k receptu