Tvarohovo krupicové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Pšeničná krupice
  • 20 g Žemle tuková
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 246.1 mg
  • Draslík 59.2 mg
  • Vláknina 3035.4 mg
  • Vitamín A 3035.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme 60 g másla, žloutky, sůl a citronovou kůru. Promícháme, přidáme prolisovaný tvaroh, krupici, mouku a sníh vyšlehaný z bílků. Vypracujeme těsto a z něj vytvoříme 5 knedlíků.

  • 2

    Vaříme v osolené vodě 15-18 min, necháme okapat na sítu a rozdělíme na talíře. Posypeme osmaženou houskou, přelijeme rozpuštěným zbytkem másla a ihned podáváme.

Komentáře k receptu