Jitrnice v pivní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Jitrnice domácí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 3 šálek Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Perník
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 127 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 695.8 mg
  • Vláknina 29689 mg
  • Vitamín A 29689 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku vaříme pivo s kořením, solí a kořenovou zeleninou. Po pár minutách stáhneme z plamene, zašleháme nastrouhaný perník s moukou a sójovou omáčku. Do omáčky vložíme jitrnice a 10 minut dusíme pod poklicí. Poté jitrnice naložíme na talíře, omáčku propasírujeme a přelijeme s ní jitrnice.

Komentáře k receptu