Špagetová frittata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 125 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Paprika zelená
  • 100 g Špagety
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 712 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 465.6 mg
  • Draslík 362.1 mg
  • Vláknina 4427.5 mg
  • Vitamín A 4427.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety nalámeme a uvaříme v osolené vodě. Koláčovou formu o průměru zhruba 23 cm vymažeme rozehřátým máslem.

  • 2

    Plátky žampionů podusíme na másle 2-3 minuty, přidáme kostičky papriky a ještě asi 1 minutu podusíme. Potom vmícháme nakrájenou šunku a hrášek. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.

  • 3

    Rozšleháme vejce, smetanu nebo mléko, sůl a pepř. Vmícháme scezené špagety, petrželku a žampiony a směs vložíme do připravené formy. Povrch posypeme parmezánem. Pečeme 25-30 minut.

  • 4

    Necháme mírně vychladnout a potom frittatu rozkrájíme.

Komentáře k receptu