Bucatini s hovězí oháňkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 120 g Mrkev kořen
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 10 g Rozmarýn sušený
  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 60 ml Víno červené
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1.5 kg Hovězí oháňka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1751 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 1201 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 424.3 mg
  • Vláknina 4199.2 mg
  • Vitamín A 4199.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdělíme oháňku, postupně smažíme na oleji dohněda a odložíme. Na zbylém oleji smažíme kolečka cibule, drcený česnek, kousky celeru a kolečka mrkve 3-4 minuty, až cibule mírně zhnědne.

  • 2

    Maso dáme do hrnce a přidáme k němu rozmarýn a červené víno. Podusíme pod pokličkou asi 10 minut. Občas promícháme, aby se oháňka nepřichytila ke dnu. V jiné nádobě smícháme 2 hrnky hovězího vývaru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata, přidáme k oháňce a bez pokličky za občasného zamíchání zvolna vaříme asi 30 minut.

  • 3

    Vlijeme ještě další 2 hrnky hovězího vývaru a znovu vaříme 30 minut. Potom přilijeme 1 hrnek hovězího vývaru a dále vaříme 30 minut. Na závěr do hrnce vlijeme zbývající vývar a oháňku vaříme doměkka, až maso začne odpadávat od kosti. Zredukujeme, aby vznikla hustá omáčka.

  • 4

    Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente a scedíme je. Horké těstoviny rozdělíme na talíře a nalijeme na ně omáčku s masem.

Komentáře k receptu