Zeleninový salát s pšenicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pšenice - obilky
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Cibulka jarní
  • 50 g Paprika zelená
  • 50 g Paprika červená
  • 60 g Máta
  • 100 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 hrst Rukola
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 660 mg
  • Vláknina 22765.9 mg
  • Vitamín A 22765.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pšenici vsypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Poté zcedíme, necháme okapat a ještě v utěrce dokonale osušíme a rozprostřeme na další utěrku, aby doschla.

  • 2

    Mezitím do mísy nakrájíme jarní cibulku na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, přidáme nasekanou petrželku a mátu. Nakonec vmícháme pšenici, a salát dáme do lednice vychladit.

  • 3

    Na zálivku smícháme olej, citronovou šťávu, pepř a sůl, hotovou zálivkou polijeme vychlazený salát a servírujeme na listech rukoly.

Komentáře k receptu