Ječmenný salát s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 21 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 668.9 mg
- Vláknina 18914.5 mg
- Vitamín A 18914.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ječmen nasypeme do vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme doměkka 15 minut. Scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušit.
-
2
Vložíme do mísy, přidáme nasekanou petrželku, mátu a jarní cibulku. Rajčata a papriky nakrájíme na kostičky, přidáme do mísy, vše promícháme.
-
3
Olej vyšleháme s citronovou šťávou, solí a pepřem, zálivku vmícháme do salátu. Před servírováním salát necháme vychladit asi 10 minut v lednici.