Ječmenný salát s mátou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Ječmen - obilky
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Cibulka jarní
  • 50 g Máta
  • 150 g Petržel kudrnka
  • 80 ml Olej olivový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 668.9 mg
  • Vláknina 18914.5 mg
  • Vitamín A 18914.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ječmen nasypeme do vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme doměkka 15 minut. Scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušit.

  • 2

    Vložíme do mísy, přidáme nasekanou petrželku, mátu a jarní cibulku. Rajčata a papriky nakrájíme na kostičky, přidáme do mísy, vše promícháme.

  • 3

    Olej vyšleháme s citronovou šťávou, solí a pepřem, zálivku vmícháme do salátu. Před servírováním salát necháme vychladit asi 10 minut v lednici.

Komentáře k receptu