Kořeněná rýže se zeleninou a mandlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 50 g Mandle
  • 300 g Mrkev kořen
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Rýže basmati
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Kardamom
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Šafrán
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 200 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 20.7 mg
  • Draslík 1542.4 mg
  • Vláknina 66134.5 mg
  • Vitamín A 66134.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.1 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nadrobno nakrájíme mrkev. Šafrán rozmícháme ve 2 lžících horké vody.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm mandle a koření včetně bobkového listu. Přidáme mrkev a rýži a restujeme za stálého míchání cca 3 minuty. Vmícháme hrášek a šafrán, ochutíme solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme cca 15 minut na mírném ohni.

  • 3

    Mezitím očistíme a opláchneme špenát, necháme okapat a poté zlehka vmícháme do rýže. Společně restujeme ještě cca 5 minut, dokud se tekutina neodpaří.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu