Libečková tvarohová pomazánka s mandlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Lučina smetanový sýr
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 40 g Mandle loupané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Broskve
  • 2 ks Jablka
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 278.1 mg
  • Vláknina 6565.5 mg
  • Vitamín A 6565.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libeček - "zelené maggi" omyjeme, lístky otrháme, malé lístky odložíme na ozdobu, větší velmi drobně posekáme. Omyjeme a osušíme jablka a broskve. Jablka rozkrájíme na osminky, zbavíme jadřinců. Broskve bez pacek pokrájíme též na osminky.

  • 2

    V míse si vymícháme měkký tvaroh s Lučinou, smetanou, podle chuti osolíme, opepříme, přimícháme nastrouhané (oloupané) mandle a posekaný libeček. Tvaroh dobře promícháme, měl by mít hladkou konzistenci.

  • 3

    Lžicí nabereme hromádky tvarohu, pokládáme je na talíře na polokulovité hromádky, které ozdobíme lístky libečku. Okolo tvarohu položíme ozdobně osminky jablek, broskví a podáváme.

Komentáře k receptu