Podzimní zelenina
Suroviny
- 60 g Cibule
- 130 g Mrkev kořen
- 350 g Pórek
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Žampiony čerstvé
- 500 g Zelenina kořenová
- 5 g Tymián sušený
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Celer řapíkatý
- 30 g Bylinky čerstvé - svazek
- 80 g Paprika červená
- 5 g Oregano sušené
- 60 ml Víno jablečné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 1 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 707.8 mg
- Vláknina 18456.5 mg
- Vitamín A 18456.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kolečka nakrájíme cibuli, pórek, řapíkatý celer, mrkev, papriku, kostičky kořenné zeleniny a plátky žampionů, rajčata, jablečné víno cider, tymián, oregano a černý pepř podle chuti. Dáme do velké zapékací misky a dobře promícháme.
-
2
Přiklopíme pokličkou a pečeme 70 minut, dokud zelenina není propečená a měkká, přičemž jednou či dvakrát promícháme. Zdobíme čerstvými bylinkami.