Sumec smažený v těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 180 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 1 kg Sumec filety
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 845 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 155.9 mg
  • Draslík 601.8 mg
  • Vláknina 3134.7 mg
  • Vitamín A 3134.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a naporcovaného sumce osolíme dvěma špetkami soli, vložíme do mísy a pod fólií necháme asi hodinu uležet. Porce během hodiny obrátíme a zalijeme 50 ml piva.

  • 2

    Poté porce vyjmeme, osušíme a dosolíme špetkou soli. Porce potřeme hořčicí, obalíme v jemně ustrouhaném křenu a v hladké mouce. Poté protáhneme těstíčkem a smažíme pod poklicí v hlubší pánvi na rozpáleném oleji na menším plameni, aby se porce dobře propekly.

  • 3

    Těstíčko připravíme rozmícháním 130 ml piva, 1 vejce, 1 bílku, špetky soli a 100 g polohrubé mouky.

Komentáře k receptu