Bylinkové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 125 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Hořčice francouzská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.22 dl Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Řeřicha
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1220 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 98.5 mg
  • Draslík 870.9 mg
  • Vláknina 11470.1 mg
  • Vitamín A 11470.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme přibližně 15 minut, pak je scedíme, rozmačkáme a dáme do větší mísy.

  • 2

    Jarní cibulku, čerstvý kopr, pažitku, petrželku kudrnku a řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přiložíme k bramborám. Přidáme majonézu Hellmans, hořčici, rozetřený česnek, mořskou sůl a bílý pepř. Vše dobře promícháme a vytvarujeme malé kuličky.

  • 3

    V misce vyšleháme mléko s vejci. Do druhé misky dáme strouhanku. Kuličky nejdříve namočíme do vajíček, pak do strouhanky a pak je znovu namočíme do vajíček a obalíme ještě jednou v strouhance.

  • 4

    Obalené kuličky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce, podáváme je teplé.

Komentáře k receptu