Sardinská svíčková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 800 g Hovězí svíčková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rýže dušená
  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Houby čerstvé
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 963 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 285.5 mg
  • Draslík 1052.5 mg
  • Vláknina 5782.5 mg
  • Vitamín A 5782.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opereme, osušíme a nařežeme z něj 8 plátků. Mírně rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 250 °C.

  • 3

    Cibuli oloupeme a nasekáme. Uvedeme zeleninový vývar do varu, uvaříme v něm rýži podle návodu na obalu. Rozehřejeme máslo na pánvi, opečeme v něm maso z obou stran. Vyjmeme a necháme okapat.

  • 4

    Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a položíme do ní maso. Hřiby opereme prudkým proudem studené vody, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Vypečený tuk zahřejeme, zlehka v něm podusíme plátky hub s cibulí. Nastrouháme sýr. Slijeme rýži, rozkvedláme vejce, vmícháme je do rýže. Houby, cibuli a rýži položíme na plátky masa a posypeme sýrem.

  • 5

    Plátky zapečeme asi 10 minut v troubě na prostředním roštu.

  • 6

    Upravíme maso na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu