Salát z rajčat, jablek a bílé ředkve

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 250 g Rajčata
  • 250 g Ředkev bílá
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 80 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 503.6 mg
  • Vláknina 6875.3 mg
  • Vitamín A 6875.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme rajčata nakrájená na tenké půlky plátků, oloupaná, jádřinců zbavená a na nudličky nakrájená jablka a hned zakapeme citronovou šťávou. Ředkev očistíme, nahrubo nastrouháme a přidáme do mísy. Vše zakapeme zálivkou z octa, cukru, soli a jemně promícháme. Salát zdobíme měsíčky citronu.

Komentáře k receptu