Tahínový dip s lilkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 448.1 mg
- Vláknina 13224.5 mg
- Vitamín A 13224.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky propícháme ze všech stran vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 250 stupňů C cca 30 min doměkka. Necháme vychladnout.
-
2
Mezitím oloupeme česnek a nasekáme nahrubo.
-
3
Lilky podélně rozřízneme a lžící vydlabeme dužinu. V mixéru ji rozmixujeme společně s česnekem, citronovou šťávou a lžící olivového oleje na hladkou kaši. Vmícháme omáčku Tahina, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Dip dáme do mísy, zakryjeme a necháme 2 hodiny vychladit v lednici. Před podáváním pokapeme zbytkem oleje, dozdobíme nasekanou petrželkou a olivami.