Treska v kokosovém mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Rajčata
  • 5 g Kardamom
  • 3 g Koriandr mletý
  • 5 g Kurkuma
  • 50 g Cibule
  • 25 g Zázvor celý
  • 750 g Treska skvrnitá
  • 5 g Sůl
  • 3 g Kmín drcený
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 106.9 mg
  • Draslík 822 mg
  • Vláknina 3268.5 mg
  • Vitamín A 3268.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Rozdrtíme kardamon, koriandr s kmínem, se skořicí, s mletým chilli a kurkumou. Přidáme 2 lžíce vody, koření rozmícháme na pastu a odložíme stranou.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a během 3 minut v něm opražíme nakrájenou cibulku, česnek a strouhaný zázvor. Přisypeme koření a vše za pravidelného míchání vaříme ještě minutu.

  • 4

    Přidáme kokosové mléko, přivedeme je k varu a průběžně mícháme. Zmírníme plamen a zvolna vaříme 10 minut. Vložíme na kostky nakrájené rybí maso, rajčata a vše osolíme. Vaříme ještě 5 minut a na závěr jej ozdobíme koriandrem.

Komentáře k receptu