Bramborové šišky s mákem

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mák mletý
  • 100 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 122.1 mg
  • Draslík 864.9 mg
  • Vláknina 20480 mg
  • Vitamín A 20480 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a umeleme na masovém strojku.

  • 2

    Na vále z brambor, mouky, vajec a soli vypracujeme tuhé těsto. Z něj ihned tvoříme tenčí šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě. Když šišky vyplavou, vaříme ještě asi 2 minuty. Cedníkem je vyjmeme, necháme okapat, vložíme do mísy, omastíme rozpuštěným máslem a sypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu