Perníkové sušenky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 g Cukr krupice
  • 100 g Med včelí
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mandle mleté
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 kávová lžička Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 0.5 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 52.1 mg
  • Draslík 188.8 mg
  • Vláknina 4372.2 mg
  • Vitamín A 4372.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilkovou tresť, koření, med, žloutek, mléko, máslo a mleté mandle. Vařečkou nebo hnětačem zpracujeme měkké těsto.

  • 2

    Na pracovní ploše z těsta vyválíme plát silný asi 5mm. Vykrajujeme různé tvary sušenek, urovnáme je na plech, potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme nasekanými oříšky.

  • 3

    Perníčky pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme na plechu asi 5 minut prochladnout.

Komentáře k receptu