Kuřecí salát s citronovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 100 g Majonéza
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 102.4 mg
  • Draslík 1444.8 mg
  • Vláknina 20010.7 mg
  • Vitamín A 20010.7 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a přivedeme k varu. Přidáme omyté kuřecí maso, částečně zakryjeme a na mírném ohni cca 15 min povaříme. Poté maso vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Mezitím očistíme řapíkatý celer, nakrájíme na kostky, zelenou část nasekáme najemno. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme také na kostičky. Omytou petrželku osušíme, lístky natrháme najemno. Ořechy nahrubo rozsekáme. Citron důkladně omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.

  • 3

    Na dresink smícháme majonézu s citrónovu kůrou, 2 lžícemi šťávy a zakysanou smetanou. Dochutíme solí a cayenským pepřem. Všechny připravené suroviny na salát včetně masa promícháme a spojíme s dresinkem. Několik listů hlávkového salátu omyjeme a rozložíme do mísy. Na ně přemístíme kuřecí směs a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.

Komentáře k receptu