Zavařené houby v láku

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Křen
  • 35 g Cukr krupice
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Nové koření celé
  • 1 g Jalovec
  • 2 g Pepř černý celý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Deko
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 0.25 l Ocet kvasný lihový
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Houby černé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 65 mg
  • Vláknina 9126 mg
  • Vitamín A 9126 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě.

  • 2

    Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem.

  • 3

    Mezitím v hrnci dáme vařit 1 litr vody, ocet, cukr, deko a sůl.

  • 4

    Po dvou minutách lák odstavíme.

  • 5

    Zavařovací sklenice naplníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, křenem, hořčičným semínkem, cibulí a mrkví.

  • 6

    Poté naplníme vychlazenými houbami a zalijeme po okraj sklenice lákem.

  • 7

    Poté stačí sklenice důkladně uzavřít a běžným způsobem jej zavařit.

  • 8

    Zavařené houby uskladníme v tmavé a chladné místnosti.

Komentáře k receptu