Selské telecí kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 500 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 800 g Telecí kýta
  • 100 g Olivy zelené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 859 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 203 mg
  • Draslík 504.8 mg
  • Vláknina 1446.7 mg
  • Vitamín A 1446.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, rozložíme na připravené kusy alobalu. Na každý plátek masa dáme 1 lžičku másla, kus sýra a nakrájené olivy. Pečlivě zabalíme do alobalu a rozložíme do pekáčku. Pečeme 35 minut ve středně vyhřáté troubě. Servírujeme i s alobalem, aby šťáva zůstala uvnitř.

Komentáře k receptu