Rýže s hráškem a fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 350 g Rýže dlouhozrnná
  • 100 g Hrášek
  • 200 g Sýr Feta
  • 5 ks Kardamom
  • 5 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 866 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 28.3 mg
  • Draslík 795.8 mg
  • Vláknina 33267.2 mg
  • Vitamín A 33267.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme 20 g másla a opečeme na něm rozdrcené tobolky kardamonu a hřebíčky. Přisypeme rýži, kterou necháme na másle zesklovatět a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté asi 20 minut při mírné teplotě vaříme.

  • 2

    Fetu rozkrájíme na kostičky o velikosti asi 1 cm. V pánvi zahřejeme olej a opečeme na něm do světle hněda kostky sýra. Poté přidáme k rýži a dobře promícháme. Vmícháme zbylé máslo. Podáváme horké.

Komentáře k receptu